Kvůli nepříznivé situaci v mezinárodní lodní dopravě - nové objednávky distribuujeme od 1.4.2024. OBJEDNÁVEJTE UŽ NYNÍ!!!

Hnědá Rýže 1kg

Dostupnost Skladem
Kód: 138
239 Kč 213,39 Kč bez DPH
Hnědá Rýže 1kg
japan
Čerstvá Japonská rýže
Přímo od japonských farmářů.
Jedinečná chuť
Autentická chuť Japonska
Vyzkoušejte, jak má chutnat rýže.
Odesíláme každé pondělí
Odesíláme každé pondělí
Ihned po tříštění putuje k Vám.

Co je hnědá rýže? Jaký je rozdíl mezi hnědou a bílou rýži?
Hnědá rýže je nezpracovaná rýže. Je hnědé barvy, protože její vnější vrstva zrna ještě nebyla odstraněna. Hnědá část rýže se odstraňuje leštěním, kdy jsou otruby odstraněny a zrno zůstane bílé. Takto zpracovaná rýže se nazývá bílá rýže.

Další velký rozdíl mezi hnědou a bílou rýží je v jejich rozdílné textuře, chuti a ve výživových a zdravotních hodnotách. Při vaření okamžitě zjistíte, že trvá dvakrát tolik času uvařit hnědou rýži. Oproti tomu je bílá rýže k vaření velice jednoduchá. Ale existují zjevné nutriční a zdravotní výhody při konzumaci právě hnědé rýže.

 

Japonská hnědá rýže

Japonská hnědá rýže nabízí vynikající výživné a zdravotní výhody ve srovnání s jinými druhy rýže. Pokud je tato rýže správně připravena, je velmi chutná, žvýkací a má texturu podobnou japonskému mochi. Může být méně lepkavá než japonská bílá rýže, ale její hustá textura je plná úžasně zdravých a nutričních výhod.

Jaké jsou hlavni přínosy pro zdraví při konzumaci japonské hnědé rýže?
V Japonsku je hnědá rýže definovaná jako super potravina. Její každodenní konzumace má významné zdravotní přínosy. Japonská hnědá rýže je bohatá na vlákninu, její konzumace podporuje snižování hladiny cholesterolu a krevní tlak. Pro dosažení vyvážené stravy je každodenní konzumace hnědé rýže velmi doporučována japonskými lékaři. Je také známo, že hnědá rýže je silný antioxidant chránící organismus

před vnějším stresem, rizikem chronických onemocnění a celkově posiluje imunitní systém.
Japonská hnědá rýže má velké množství selenu, který podporuje normální fungování štítné žlázy, a hlavně plní funkci nepostradatelného antioxidantu. Selen je znám jako velice důležitý stopový prvek, a je naprosto nepostradatelný pro lidské tělo. Selen přirozeně obsažený v japonské hnědé rýži napomáhá k regulaci štítné žlázy a má antioxidační účinky proti nežádoucím radikálům.

Hnědá rýže pro svůj bohatý obsah různých potřebných složek pro každodenní zdravé fungování těla v nás vyvolává pocit sytosti a nepřímo tak zabraňuje přejídání. Dá se říct, že konzumace hnědé rýže napomáhá regulovat tělesnou hmotnost. Hnědá rýže je plná nezbytných minerálů a vitamínů, což přispívá také boji proti únavě, zajišťuje hladké fungování střev a snižuje riziko zácpy.

 

Jak vařit hnědou rýži 

  1. Doporučuje se hnědou rýži lehce opláchnout ve studené vodě. Je dobré použít trochu větší sílu, aby se zrna o sebe trochu třela, čímž se vnější část zrna, takzvané rýžové oplodí trochu poškrábe. Tímto způsobem se voda dostane do samého zrnka a udělá zrnko nabobtnanější. Doporučujeme nechat rýži ve vodě delší dobu před vařením, abych se do zrnka dostala voda a zrno trochu nabobtnalo. Potom postupujte stejně jako když vaříte bílou rýži.  
  2. Jakmile je hnědá rýže několikrát opláchnuta, dej rýži ideálně do rýžovaru, nebo tlakového hrnce, či nerezového hrnce. Na 150 gramů použij 250 ml vody. Na 300 gramů, 500 ml vody. A na 450 gramů, 750 mil vodu.  
  3. Doporučujeme hnědou rýži nechat ve vodě nejméně 6 hodin před vařením. Vlož do studené vody, a dej odstát nejméně na 6 hodin ideálně do ledničky.
  4. Když se hnědá rýže vaří, vařte 10 minut, až začne pára stoupat z tlakového hrnce, nebo se hnědá rýže vaří v nerezovém hrnci. Potom nastav na medium a nech vařit přibližně 10 minut. Vypni a nech odstát v tlakovém hrnci až do vyprchání páry a tlaku nebo 10 minut nech odstát po vaření v nerezovém hrnci pokryté pod pokličkou.  
  5. Hnědá rýže by měla být uvařená a můžeme  konzumovat. Přeji dobrou chuť. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: