Kvůli nepříznivé situaci v mezinárodní lodní dopravě - nové objednávky distribuujeme od 1.4.2024. OBJEDNÁVEJTE UŽ NYNÍ!!!

M.Y. HEXAGON CHUTÍ

Tento hexagon chutí má pomoci interpretovat různé chutě japonské rýže. Japonská rýže je tak úžasná ingredience, která má mnoho různých chutí, textur a vůní. Proto si zaslouží samovysvětlující systém jak interpretovat a vysvětlovat tyto různé druhy chutí.

V Japonsku je skoro až 300 různých druhů rýže, které se pěstují každý rok. K tomu aby se dalo orientovat v tak velkém množství rýže a jejich chuti tak by se hodilo míti jednoduchý jasný návod, který nám napomůže se orientovat v tak mnoha různých chutí, textur a vůni japonské rýže. Japonská kuchyně je jedinečná svým úžasným repertoárem různých jídel, chutí a příchutí. Proto je zapotřebí jednoduché vysvětlení, poněvadž různé druhy rýže napomáhají zintenzivnit chuť jídla a pomáhají zvýraznit různé druhy japonské kuchyně. 

Pro jednodušší pochopení různých druhů rýže existuje pět faktorů, které přímé naznačí texturu a chuť rýže, lepkavost, měkkost/tvrdost, sladkost, aroma, vzhled a celkové hodnocení. 

 

  1. První indikátor je lepkavost rýže. Japonská rýže je dobře známá pro svou obecnou lepivost. Existují však různé úrovně a intenzita lepkavosti samotné rýži. Lepkavost se měří od úrovně 1, což znamená mírně lepkavé, do úrovně 5, což znamená velmi výrazně lepkavé.
  2. Druhým indikátorem je textury rýže a její měkkost. Tento indikátor ukazuje, jak je rýže měkká po uvaření. Úroveň 1 znamená že rýže není příliš měkká a spíše tvrdá a úroveň 5 je že rýže je velmi měkká. Každý druh rýže má jinou měkkost, což je u rýže a její kombinace s různými pokrmy velmi důležité.
  3. Třetím indikátorem je chuť (sladkost) rýže, která ukazuje celkovou intenzitu sladkosti, kterou cítíte, když rýži máte v ústech. Úroveň 1 znamená mírná sladkost a úroveň 5 znamená velmi sladká. Japonská rýže je přírodně sladka divý velké množství aminokyselin and jiným prvků. 
  4. Čtvrtým indikátorem je aroma, které ukazuje úroveň a intenzitu vůně čerstvě uvařené rýže. Úroveň 1 je opět málo aromatická a 5 je velmi aromatická rýže. 
  5. Pátým indikátorem je vnější povrch zrna po uvaření. Tento indikátor obvykle ukazuje lesklost a vzhled rýže.
  6. Posledním ukazatelem je celkové hodnocení samotné rýže. Celkové ohodnocení indikuje celkovou chuť, texturu, měkkost a sladkost rýže. Japonská rýže je známa pro svoji vysokou kvalitu. 

hexagon_chuti_1