Akademie

13. kapitola: Jak uvařenou rýži skladovat

13. kapitola: Jak uvařenou rýži skladovat

Uvařenou rýži lze skladovat pouze několik hodin v pokojové teplotě. Pokud rýži sníte do 5 až 6 hodin, doporučujeme ji uchovávat teplou. Doporučujeme vyhnout se chlazení rýže, proto...

12. kapitola: Jak vařit kvalitní rýži

12. kapitola: Jak vařit kvalitní rýži

V Čechách se pomalu stává populární rýžovar na vaření rýže. Ale pozor! Pokud jste nenakoupili kvalitní rýžovar, doporučuji vařit rýži v hrnci vyrobeném z nerezové oceli.  Lev...

11. kapitola: Nanatsuboshi

11. kapitola: Nanatsuboshi

Nanatsuboshi je pěstována exkluzivně na ostrově Hokkaidó, nejsevernější ostrov Japonska. Nanatsuboshi má pevná zrna, mírnou lepkavost a sladkost, lehkou texturu a velice osvěžující...

10. kapitola: Milky Queen

10. kapitola: Milky Queen

Milky Queen je nový druh rýže. Je velice podobná Koshihikari svojí lepkavostí, ale má nízký obsah bílkovin ve srovnání s jinými rýžemi. Její předností je, že se nekazí a zůstává si...

9. kapitola: Tsuyahime

9. kapitola: Tsuyahime

Tsuyahime je druh rýže, který se začal pěstovat v Yamagata prefektuře pouze před několika lety. Ale už se stal předmětem pozornosti mnoha lidí v Japonsku. Důvody jsou prosté - Tsuy...

8. kapitola: Hitomebore

8. kapitola: Hitomebore

Hitomebore rýže je nový druh rýže, který se začal pěstovat od roku 1991 v Miyagi prefektuře na severu ostrova Honshu. Do té doby se zde pěstovalo Sasanishiki, mnohem starší druh rý...

7. kapitola: Yumepiriki

7. kapitola: Yumepiriki

Yumepiriki je další druh rýže, která je velice populární v Japonsku a po dobu 13 let je řazena 特A, zaručující vysokou kvalitu, chuť a unikátní vlastnosti. Yumepiriki je pěstována v...

6. kapitola: Akitakomachi

6. kapitola: Akitakomachi

Akitakomachi je druhý nejpopulárnější druh rýže v Japonsku. Dost lidí v Japonsku upřednostňuje Akitakomachi pro její déletrvající chuť, která zůstane na jazyku mnohem déle, než tř...

5. kapitola: Koshihikari

5. kapitola: Koshihikari

Nejpopulárnějším druhem rýže pěstovaným v Japonsku je samozřejmě Koshihikari. Koshihikari je velice elastická lepkavá rýže, která má unikátní vlastnosti, specifickou sladkou chuť a...

4. kapitola: Druhy rýže

4. kapitola: Druhy rýže

V Japonsku je přes 900,000 farmářů, kteří pěstují rýži. Rýže se pěstuje ve všech prefekturách v Japonsku. V Japonsku je 47 prefektur rozdělených do 9 regionů nacházejících se na ví...