Nejčastější ingredience na sushi

Hledáte inspiraci, co zajímavého zvolit jako hlavní ingredienci sushi, a došly Vám nápady?
Tady máte pár tipů na sushi ingredience:

  1. Sója omáčka - Nezbytná součást podávání sushi, používá se na namáčení sushi před konzumací a dodává jídlu bohatou slanou chuť.
  2. Avokádo - Krémové a bohaté avokádo je oblíbenou přísadou, která dodává sushi lahodnou a jemnou chuť.
  3. Sýr tofu - Měkký tofu je oblíbenou alternativou ke zpracovaným rybím ingrediencím pro veganské nebo vegetariánské verze sushi.
  4. Křepelčí vejce - Malá, lahodná vejce křepelky se vaří a používají jako chuťová přísada na sushi.
  5. Mango - Sladké a šťavnaté mango přidává do sushi osvěžující a tropickou chuť.
  6. Wasabi - Silně kořenící zelená pasta, která se často používá jako přísada nebo podložka k rybím kouskům sushi.
  7. Ebi (krevety) - Vařené nebo grilované krevety jsou oblíbenou mořskou přísadou pro sushi.
  8. Tuňák - Tuňák je další oblíbenou rybou, která se často používá v sushi. Jeho intenzivní chuť a pevná konzistence ho činí perfektním doplňkem k rýži.
  9. Losos - Losos je jednou z nejoblíbenějších rybích ingrediencí v sushi. Díky své bohaté a olejovité konzistenci přidává sushi lahodnou chuť a jemnou texturu.
  10. Sledě - Sledě jsou tradičním surovinou v japonském sushi. S jejich sladkokyselou chutí a měkkou texturou jsou oblíbeným výběrem pro některé druhy sushi.
  11. Úhoř - Úhoř je populární přísadou v unagi sushi. Grilovaný úhoř má sladkokyselou chuť a měkkou, šťavnatou konzistenci.
  12. Katsuo (skipjack tuňák) - Katsuo má výraznou chuť a často je přítomen v některých druzích sushi, zejména ve formě katsuo tataki.
  13. Makrela - Makrela dodává sushi bohatou, kořeněnou chuť a je oblíbená ve formě makrelího nigiri nebo jako makrelí rolka.
  14. Halibut - Halibut je oblíbenou rybou pro sushi díky své sladké chuti a delikátní textuře.
  15. Kanpachi (zlatoocasá) - Kanpachi je oblíbeným druhem sushi ryby s jemnou, málo tukovou chutí.
  16. Snapper (červený okoun) - Snapper má jemnou chuť a krásnou, svěže červenou barvu, což ho činí vhodným pro různé typy sushi.
  17. Kani (krab) - Surový krab nebo krabí maso jsou populární přísady v některých druzích sushi.
  18. Uni (mořské ježci) - Tento jemný a luxusní ingredience dodává sushi zvláštní chuť a texturu.
  19. Tako (chobotnice) - Tenké plátky vařené chobotnice jsou oblíbeným doplňkem v některých druzích sushi.
  20. Ikura (lososí kaviár) - Kuličky lososí kaviáru dodávají sushi luxusní a lahodnou chuť.
  21. Masago (ikra ze smetanového tresky) - Tato oranžová, malá a křupavá ikra je oblíbeným doplňkem na některých typech sushi.
  22. Unagi - úhoř, který je před vařením a konzumací marinován v sladkokyselé unagisósu (omáčce z angreštů), která mu dodává charakteristickou chuť - Grilovaný úhoř má sladkokyselou chuť a měkkou, šťavnatou konzistenci, což ho činí oblíbeným v angrešťo-sójaso-slučkovém (unagi) sushi.
  23. Hamachi (žlutý ocas neboli žlutoploutvý tuňák) - Hamachi je další oblíbenou rybou pro sushi s jemnou, málo tukovou chuťou.
  24. Uni (mořský ježci) - Tato jemná a luxusní ingredience dodává sushi zvláštní chuť a texturu.
  25. Avokádový krém - Směs avokáda s majonézou nebo zakysanou smetanou vytváří avokádový krém s jemnou a krémovou konzistencí.
  26. Yuzu kůra - Citrusová kůra z yuzu se používá pro oživení chuťového zážitku na sushi.
  27. Shiitake houby - Houby shiitake se někdy marinují a používají jako chuťová přísada na sushi.
  28. Hořčice shiso - Máta shiso je často naložena v hořčici, což dodává sushi pikantní a svěží chuť.
  29. Umami pasty - Speciální pasty, které dodávají sushi výraznou chuť umami, mohou být vyrobeny z různých surovin, jako je sušená rybí masa nebo houby.
  30. Masago (ikra ze smetanového tresky) - Oranžová, malá a křupavá ikra je oblíbeným doplňkem na některých typech sushi.
  31. Teriyaki omáčka - Sladkokyselá omáčka používaná pro marinování a glazování různých surovin v sushi.
  32. Natto - Japonský pokrm vyrobený z fermentovaných sójových bobů s charakteristickou lepkavou konzistencí a silnou chuť.
  33. Ponzu omáčka - Citrusová omáčka používaná na zakysání a osvěžení chuti sushi.
  34. Unagisósu (omáčka z angreštu) - Sladkokyselá omáčka používaná pro glazování a posypávání unagi (žhavého angreštu).
  35. Oshinko - Kvašená ředkvička nebo okurka s pikantní a kyselou chutí, používaná jako přísada na sushi pro kontrast chutí.
  36. Tempura - Smažené přísady, jako jsou krevety nebo zelenina, dodávají sushi křupavost a bohatou chuť.
  37. Krabí maso - Krabí maso je často používáno jako levnější alternativa ke skutečnému krabímu masu nebo k jiným mořským plodům.
  38. Miso pasta - Miso pasta se používá na dochucení omáček nebo na zakysání sushi.
  39. Tsukemono - Různé druhy kvašené zeleniny, které dodávají pikantní a kyselou chuť a podávají se jako příloha k sushi.
  40. Mirin - Sladká rýžová vína používaná pro přípravu omáček a marinád, které dodávají sushi sladkou a jemnou chuť.
  41. Kyuri (okurky) - Čerstvé okurky jsou nezbytnou součástí některých druhů sushi.
  42. Wakame - Mořská řasa wakame, která je někdy používána jako chuťová přísada nebo dekorace na sushi.
  43. Inari tofu - Tofu kapsle naplněné rýží, známé jako Inari tofu, dodávají sushi jemnou sladkou chuť.
  44. Katsuobushi - Tenké plátky sušeného a fermentovaného tuňáka dodávají sushi silnou a bohatou chuť.
  45. Edamame - Křupavé sójové lusky jsou používány jako zdravá přísada na sushi.
  46. Kanpyo - Sušený tykev, který je běžně používán v maki sushi (rolce) pro texturu a chuť.
  47. Nankotsu (křídla kuřete) - Grilovaná kuřecí křídla jsou oblíbeným doplňkem v některých druzích sushi.
  48. Avokádo obalované panko - Smažené plátky avokáda s panko strouhankou dodávají sushi křupavost a jemnou avokádovou chuť.
  49. Srdeční okurka - Malé a sladké srdeční okurky se používají jako chuťová přísada nebo ozdoba na sushi.
  50. Avokádo a kajenská majonéza - Majonéza s přidanou kajenskou paprikou poskytuje sushi pikantní a krémovou chuť.
  51. Chřest - Luxusní přísada, která přidává do sushi křehkou texturu a chutě podobné zelenině.
  52. Jalapeño - Nakrájené plátky jalapeño přinášejí do sushi pikantní a trochu kořeněnou chuť pro ty, kteří mají rádi výraznější zážitek.
  53. Zelená cibule - Čerstvé zelené cibulky se používají jako ozdoba a přísada, která dodává sushi jemnou cibulovou chuť.
  54. Mrkev - Tenké nudličky mrkve jsou tradiční přísadou v některých druzích sushi, které přináší sladkou a osvěžující chuť.
  55. Yuca - Kousky yuca jsou smažené a přidávají do sushi křupavost a lehce sladkou chuť.
  56. Klíčky - Čerstvé klíčky jsou skvělou přísadou, která dodává sushi vitalitu a syté chutě.
  57. Hlávkový salát - Tenké plátky hlávkového salátu jsou bohaté na vlákninu a přidávají do sushi lehce nahořklou a osvěžující chuť.
  58. Papriky - Různobarevné papriky dodávají sushi pestrou chuť a vitaminy.
  59. Červená cibule - Nakrájené plátky červené cibule dodávají sushi pikantní chuť a výraznou barvu.
  60. Ředkvičky - Plátky ředkviček jsou tradičním doplňkem sushi, který přináší lehce kořeněnou chuť.
  61. Sladké brambory - Smažené plátky sladkých brambor dodávají sushi sladkou a lahodnou chuť.
  62. Klasická vejce - smažená, míchaná - na všechny možné způsoby je vejce skvělým doplňkem sushi, kterému dodává bohatou chuť a konzistenci.
  63. Zázvorové miz - Kousky nakládaného zázvoru se používají k osvěžení chuti mezi jednotlivými kousky sushi.
  64. Wasabi miz - Pikantní pasta wasabi je oblíbeným doplňkem sushi, který dodává výraznou chuť.
  65. Sezamová semínka - Přidávají do sushi oříškovou chuť a texturu.
  66. Sezamový olej - Tento aromatický olej se používá na dochucení a dodání sezamové chuti sushi.
  67. Peking Duck - Rozinky a jablečné nudličky, posypané cukrem a skaramelizované, jsou oblíbenou tradiční ingrediencí na pekingském kachním sushi.
  68. Kani (krab) - Surový krab nebo krabí maso jsou populární přísadou v některých druzích sushi.
  69. Klasická vejce - smažená, míchaná - na všechny způsoby.
  70. Ananasový kaviár: Ananasový kaviár je vytvořen z malých kuliček ananasu, které jsou připraveny podobným způsobem jako rybí kaviár. Ananasový kaviár má sladkou a osvěžující chuť, která přináší do sushi tropický zážitek. Je ideální jako přísada do vegetariánských nebo veganských roláků nebo může být použit pro oživení tradičních sushi.
  71. Kuřecí teriyaki: Tato netradiční surovina přináší do sushi prvky jemného a sladkokyselého kuřecího teriyaki. Kuřecí maso se nejprve marinuje v teriyaki omáčce a poté se griluje nebo smaží do měkkosti a karamelizace. Nakrájené kuřecí teriyaki může být použito jako náplň do roláků nebo jako vrchní poleva na rolky, která přidává pikantní a sladkou chuť sushi.
  72. Krabí tyčinky - Krabí maso lisované do tyčinek je častou náhražkou pro surové krabí maso v rolkách a rolákách.
  73. Sójové listy - Válečky z omáčkových listů jsou používány k balení a podávání uramaki (inside-out) roláků.
  74. Růžičková kapusta - Plátky růžičkové kapusty dodávají sushi křupavost a osvěžující chuť.
  75. Med - Med může být použit na dochucení některých druhů sushi, jako je například avokádové sushi.
  76. Křen - Pikantní pasta z křenu je oblíbeným doplňkem sushi, který dodává výraznou chuť.
  77. Špenát - Vařený nebo syrový špenát dodává sushi jemnou a zdravou chuť.
  78. Ricotta sýr - Měkký ricotta sýr je vhodnou alternativou ke sýru tofu pro veganské nebo vegetariánské sushi.
  79. Mandlové plátky - Křehké a aromatické mandlové plátky lze použít jako polevu nebo dekoraci na sushi.
  80. Fíky - Sladké a šťavnaté fíky přinášejí do sushi osvěžující a exotickou chuť.
  81. Rukola - Ostrá chuť rukoly je skvělým kontrastem k jiným jemnějším přísadám sushi.
  82. Sušená treska - Křupavé sušené třeně jsou oblíbené pro svou slanou chuť a texturu.
  83. Jalovcové bobule - Plody jalovce se někdy používají jako chuťová přísada na sushi.
  84. Slunečnicová semínka - Přidávají do sushi oříškovou chuť a texturu.
  85. Slanina - Křupavé plátky slaniny dodávají sushi bohatou a slanou chuť.
  86. Kari listy - Aromatické kari listy se používají na oživení chuťového zážitku sushi.
  87. Tamarindová pasta - Sladká a kyselá tamarindová pasta přidává do sushi exotickou chuť.
  88. Hovězí maso - Tenké plátky vařeného hovězího masa jsou oblíbeným doplňkem v některých druzích sushi.
  89. Zázvor - Nakrájený zázvor se používá k osvěžení chuti mezi jednotlivými kousky sushi.
  90. Rýže jasmínu - Jemně vonící rýže jasmínu dodává sushi zajímavý aroma a chuť.
  91. Nudle soba - Krátké a lehké nudle soba mohou být použity jako přísada nebo náplň do roláků.
  92. Pesto - Bazalkové pesto dodává sushi bohatou a aromatickou chuť.
  93. Smažené švestky - Smažené švestky poskytují sushi sladkou a osvěžující chuť.
  94. Smažená cibulová slupka - Křupavé kousky cibulové slupky dodávají sushi texturu a chuť.
  95. Tapenade - Olivová tapenade je vhodná pro zakysání a dodání výrazné chuti sushi.
  96. Hrušky - Sladké a šťavnaté hrušky přinášejí do sushi osvěžující a ovocnou chuť.
  97. Chorizo - Křupavé plátky chorizo dodávají sushi pikantní a uzenou chuť.
  98. Šafránová rýže - Rýže barvená šafránem dodává sushi zlatavý odstín a jemnou šafránovou chuť.
  99. Brusinky - Sladkokyselé brusinky mohou být použity jako chuťová přísada na sushi nebo do sushi rolek.
  100. Bílý cheddar - Tenké plátky bílého chedaru dodávají sushi slanou a krémovou chuť.