Kvůli nepříznivé situaci v mezinárodní lodní dopravě - nové objednávky distribuujeme od 1.4.2024. OBJEDNÁVEJTE UŽ NYNÍ!!!

M.Y. AKADEMY, Strana 2

6. kapitola: Akitakomachi

6. kapitola: Akitakomachi

Akitakomachi je druhý nejpopulárnější druh rýže v Japonsku. Dost lidí v Japonsku upřednostňuje Akitakomachi pro její déletrvající chuť, která zůstane na jazyku mnohem déle, než tře...

5. kapitola: Koshihikari

5. kapitola: Koshihikari

Nejpopulárnějším druhem rýže pěstovaným v Japonsku je samozřejmě Koshihikari. Koshihikari je velice elastická lepkavá rýže, která má unikátní vlastnosti, specifickou sladkou chuť a...

4. kapitola: Druhy rýže

4. kapitola: Druhy rýže

V Japonsku je přes 900,000 farmářů, kteří pěstují rýži. Rýže se pěstuje ve všech prefekturách v Japonsku. V Japonsku je 47 prefektur rozdělených do 9 regionů nacházejících se na ví...

3. kapitola: Pěstování rýže v Japonsku

3. kapitola: Pěstování rýže v Japonsku

Japonská abeceda je mnohem rozdílnější než česká abeceda. V japonštině existuji tři abecedy. Hiragana, která se používá na psaní japonských slov, Katakana, která se používá na psan...

2. kapitola: Pro Japonce není rýže jako rýže

2. kapitola: Pro Japonce není rýže jako rýže

Japonsko má jedinečnou geografickou polohu. Nachází se na takzvaném ohnivém kruhu, - jedné z nejaktivnějších vulkanických oblastí na světě. V Japonsku je více než 200 sopek a skoro...

1. kapitola: Japonsko a rýže

1. kapitola: Japonsko a rýže

V nedaleké minulosti lidé v Japonsku používali rýži jako hlavní komoditu na nákup jiných potravin a věcí do domácnosti. Peníze neexistovaly. Neexistovala ani fixace na jejich akumu...