Kvůli nepříznivé situaci v mezinárodní lodní dopravě - nové objednávky distribuujeme od 1.4.2024. OBJEDNÁVEJTE UŽ NYNÍ!!!

Proč japonskou rýži?

Proč japonskou rýži?

     V dnešní moderní době se klade více a více důraz na zdravou a výživnou stravu. Více a více lidí také kladou důraz za méně kalorickou stravu. Japonská rýže je perfektní pro ti kteří chtějí jít zdravě nebo jist méně kalorická jídla. A japonská rýže je ta nezdravější druh rýže, mnohem zdravější než jiné druhy rýže. Nejenom má méně kalorií, ale také obsahuje více vláknin, vitamínů a minerálu než ostatní druhy rýže. Proto je japonská rýže skvělou a ideální volbou pro všechny, kteří hledají zdravou alternativní bílou rýži. Japonská rýže exkluzivně pěstovaná s velikou péčí a soustředěním na kvalitu po celém Japonsku, ale především v horských oblastech s dostatkem čerstvé čisté vody. 

     V Čechách není japonská rýže vůbec známa. Mnoho lidí v Čechách neznají kvalitu, chuť a  charakter japonské rýže. Hlavní důvody jsou její nedostupnosti v obchodech a samozřejmě její velká cena. Mnoho lidí v Čechách znají sushi rýže, která vlastně odrůdově vůbec neexistuje ale je tak pojmenovávání k tomu aby lidé věděli že je to rýže na dělání sushi. Sushi rýže prodávána v Čechách je většinou pěstována v Itálie nebo v Číně a Vietnamu. Ale správa autentická rýže na sushi je japonská rýže pěstovaná výhradně v Japonsku. V Japonsku je více než 380 druhů rýže a všechny druhy japonské rýže se používají na sushi. Ale svým charakterem a vlastnostmi jsou odrůdy v Japonsku, které se používají na sushi více, jako například Koshihikari, která patří k nejpopulárnějším druhů rýži v Japonsku.

Proč vybírat právě japonskou rýži? Japonská rýže je nezdravější rýží mezi vsemi druhy rýží. Obsahuje více vláknin, vitamínů a minerálů než jakákoliv jiná rýže. A je také méně kalorická, to znamená je ideální pro všechny kteří chtějí zhubnout ale nechtějí kompromitovat na kvalitě stravy. Má také mnohem větší obsah vody než jakákoliv jiná rýže, což dělá její texturu velmi unikátní lahodnější, jemnější a chutnější. Díky všem těmto kvalitám je japonská rýže skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravou alternativu bílou rýže. 

     Další obrovskou předností naší japonské rýže je že si rýži sami tříštíme. Čerstvě tištěná rýže je nejenom vysoce kvalitní ale tako chuťově a vlastnostmi mnohonásobně převyšující než nejenom japonská ale jakákoliv rýže prodávající se v Čechách. Bílá rýže vzniká s tříštěním a leštěním hnědé rýže na bilou. Ideálně, po třistění by se měla bílá rýže zkonsumovat do 14 ale nejpozději jednoho měsíce od datumu tříštění. Bílá rýže kterou najdete v supermarketech, na e-shopech nebo kdekoliv jinde je většinou třistěná kde byla pěstována, a většinou se dostane do obchodu až po dlouhé době dopravy s Asie nebo Ameriky, dělávající tuto rýži starší nejméně pěti nebo šesti měsíců. Na všech obalech se ani datum tříštění nebo leštění neuvádí. Ale bílá rýže starší jednoho měsíce už ztrácí kvalit nejenom chuťové ale i obsahem minerálů, vláknin a vitamínů. Proto naše rýže, která je tištěná den před expedici k zákazníkovi zaručuje nejvyšší kvalitu, chuť a charakter srovnávající se s kvalitou v Japonsku.