Gyoza

Gyoza je velice oblíbená mezi všemi Japonci a hodí se jak k japonské rýži tak i k pivu. Vnitřek gyozy by měl  býti šťavnatý a slupka křupavá.   

Příprava jídla je přibližně 20 minut.

Ingredience (pro 2 osoby):

  • Mleté vepřové maso 160 g
  • Sůl a pepř Půl lžičky
  • Zeli 80g 
  • Pórek 40g
  • Strouhaný zázvor 1/2 lžičky 
  • Cukr 1/2 lžičky
  • Sojová omáčka 1 lžička
  • Ústřicová omáčka  2 lžičky 
  • Sezamový olej 2 lžičky 
  • Gyozová těsto  20 listů
  • Voda 
  • Bramborový škrob 2 polévkové lžíce 
  • Olivový olej  1 polévková lžíce 
  • Voda 50 ml

Jak udělat gyozu:

  1. Zelí a pažitku nakrájíme nahrubo.
  2. Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  3. Když se mleté ​​maso lepí, přidejte zelí, pórek, strouhaný zázvor, sójovou omáčku, ustricovou omáčkau, sezamový olej, a vše dobře promíchejte.
  4. Umístěte část promíchaného masa do prostřed kulatého těstíčka na gyozu a zabalte. Použijté vodu a těsto stiskněte k sobě. 
  5. Zadní stranu gyozy lehce potřete bramborových škrobem. 
  6. Nalijte sezamový olej do pánve a zahřejte ho na vysokou teplotu. 
  7. Když je gyoza opečené, přilijte 50 ml vody, přikryjte pokličku na mírném ohni a duste 5 až 10 minut.
  8. Když je vnitřek uvařen, sejměte pokličku a dopečte na vysoké teplotě.