Grilovaná vepřová panenka na zázvoru

Co takhle vyzkoušet grilované vepřové maso na zázvoru, které se ideálně hodí k japonské rýži. Vepřová panenka je nakrájena na tenké plátky, a je polévána a dělaná v sladké pikantní omáčce s osvěžující příchutí zázvoru. Je perfektní v kombinaci s kvalitní rýži. Vychutnejte v kombinaci s nakrájeným čerstvým zelím.

Příprava trvá přibližně 20 minut.  

Ingredience (pro 2 osoby)

  • vepřová panenka (nakrájená na plátky) 300 g
  • Hladká mouka  1 polévková lžíce

Omáčka 

  • strouhaný zázvor 2 polévkové lžíce 
  • sójová omáčka 2 polévkové lžíce 
  • cukr 1 polévková lžíce 
  • Sake k  vaření 1 polévková lžíce 
  •  sezamový olej 1 polévková lžíce 

Příloha 

zelí 150 g

Jak udělat jídlo :

Příprava odříznete jádřinec se zelí

  1. Nakrájejte zelí.
  2. Vepřovou panenku posypeme moukou.
  3. Následující suroviny na omáčku dejte do mísy a promíchejte strouhaný zázvor 2 polévkové lžíce, sójová omáčka 2 polévkové lžíce, cukr 1 polévková lžíce, sake k  vaření 1 polévková lžíce
  4. Na pánvi na středním plameni rozehřejeme sezamový olej, přidejte vepřovou panenku posypanou moukou a smažte. Potom přidejte omáčku a uvařte z obou stran do hněda.
  5. Za stálého míchání smažte na středním plameni a sejměte z ohně když jsou obě strany osmaženy do zlatova. 
  6. Po dokončení naaranžujte na talíř a servíruje s japonskou rýži.