Kvůli nepříznivé situaci v mezinárodní lodní dopravě - nové objednávky distribuujeme od 1.4.2024. OBJEDNÁVEJTE UŽ NYNÍ!!!

Košihikari 2kg

  • vysoce kvalitní originální japonská rýže se severní části hlavního ostrova Honšu
  • lepkavá, sladší krátkozrná japonská rýže s velice elastickou ale příjemnou texturou 
  • ideální na sushi ale i jiné pokrmy nejenom z japonské kuchyně  
  • vysoký obsah vláknin, minerálu a vitamínů s porovnáním s jinými druhy rýže 
  • napomáhá zdravému rytmu, dodává energii a přispívá i k hubnutí 
Dostupnost Vyprodano / Skladem 25.06.2024
Kód: 96
399 Kč 356,25 Kč bez DPH
Košihikari 2kg
Koshirikari 2kg
Novinka
japan
Čerstvá Japonská rýže
Přímo od japonských farmářů.
Jedinečná chuť
Autentická chuť Japonska
Vyzkoušejte, jak má chutnat rýže.
Odesíláme každé pondělí
Odesíláme každé pondělí
Ihned po tříštění putuje k Vám.

Koshihikari je pěstována po celém Japonsku od Tohoku regionu na severu Japonska až po jižní oblasti Kyushu. Jedna třetina veškeré konzumace je právě rýže Koshihikari. Koshihikari byla poprvé vyšlechtěná a použitá ve Fukui prefektuře v roce 1956. A od té doby se stala bezkonkurenčně jednou z nejoblíbenějších rýží v Japonsku. Momentálně se pěstuje po celém Japonsku a je asi nejznámější rýží nejenom v Japonsku ale i v zahraničí.

Jedním z největších důvodů, proč je Koshihikari pěstována po celém Japonsku je, že má neuvěřitelnou texturu, chuť, a je vhodná k pěstování v horských oblastech. Přírodní geografické podmínky v Japonsku jsou naprosto ideální a umožňují každoročně vysoce kvalitní sklizeň vynikající Koshihikari.

Chuť a vlastnosti

Jedno z nejdůležitějších kritérií pro jakoukoliv kvalitní a chutnou rýži je její celková vyváženost a chuťová textura. Koshihikari je excelentní ze všech pěti základních pohledů její textury, konkrétně chuti, měkkosti, lepkavosti, aroma a celkového vzhledu. Koshihikari nabízí dokonalou rovnováhu japonské rýže. Veškerá vysoce kvalitní lahodná rýže obsahuje velké množství aminopektinu, bílkovin a amylózy, které jsou hojně zastoupeny v Koshihikari. Koshihikari je jednou z nejlepších japonských rýží, pokud jde o přírodní sladkost, lepivost, aroma a texturu. Tyto vlastnosti zaručují její popularitu v Japonsku a v zahraničí.

Koshihikari má jedinečnou jemnou, zesilující chuť, úžasnou přírodní sladkost a unikátní nezapomenutelnou vůni. Je také specifická a známá svojí lepkavostí a měkkostí, pro kterou je japonská rýže

tak žádána. Další důležitou vlastnosti japonské rýže je, že je vynikající i za studena.

Jídla, která se hodí ke Koshihikari

Koshihikari je velice lepkavá rýže se silnější vyváženější chutí. Ideální k jídlům, která jsou kořeněná. Tato rýže se hodí k hamburgerům a yakiniku nebo jakémukoliv masu. Je také vynikající za studena, proto se hodí do lunch boxů a na onigiri rýžové koule.

Na druhou stranu nedoporučujeme moc používat Koshihikari na smaženou rýží, rýžové misky či míchanou rýži.

 

Proč je naše rýže nejčerstvější 

Garantujeme tu nejčerstvější rýži v Čechách! Ale nejenom v Čechách ale i v celé Evropě. Rýži dovážíme v její originální kompozici ve formě hnědé rýže abychom zachovali vysokou kvalitu. Skladujeme rýži v chladnějších prostorách aby se kvalita rýže udržovala a tříštíme rýže (zpracovávané hnědou rýži na bílou rýži) pouze až poté co si rýži objednáte. Vaší objednanou rýži čerstvě tříštíme a balíme a ihned posíláme k Vám. Tímto zaručujeme že je naše rýže nejčerstvější, nejkvalitnější a nejchutnější, vyrovnávající se kvalitě rýži nabízené přímo od japonských farmářů v Japonsku. 

Datum tříštění je pak uveden na obalu. Ideálně doporučujeme rýži použit do tří či čtyřech týdnů. Při správném skladování může rýže vydržet i mnohem déle - až tři měsíce. Správně skladování rýže je uvedeno níže.

 

Původ rýže

Naše rýže je originální japonská rýže, která pochází ze severní oblasti hlavního ostrova Honšu. Japonsko se skládá ze ze čtyř hlavních ostrovu Hokkaidó, Honšu, Kyušu a Shikoku. Ostrov Honšu je největší a nejrozvinutější ostrov v Japonsku. I když je tento ostrov nejrozvinutější, je z 80 procent hornatý a bohatý na kvalitní úrodnou půdu a hojnost čisté vody. A právě jeho geografické podmínky jsou ideální k pěstování kvalitní chutné lahodné rýže. K pěstování vysoce kvalitní chutné rýže je zapotřebí velké množství čistě vody, kvalitní odvodňovací úrodné pudy, velké výkyvy mezi denní a noční teplotou, všechny tyto podmínky naplňuje tato oblast. 

 

Naše rýže se pěstuje a pochází z oblasti Inashiki situovaná v Ibaraki prefektury, kde se pěstují dva druhy nejpopulárnější rýže v Japonsku, jmenovitě Koshihikari a Akitakomachi. Naše kvalitní a chutná rýže je vybrána z více než 30 oblasti z celého Japonska. Inashiki Farma si zakládá na vysokou kvalitu, a kvalita farmy a její rýže byla celoročně uznána JA Japonskou Federaci Zemědělců JA. V posledních letech získala Inashiki Farma nejvyšší ohodnocení a řadí se mezi nejkvalitnější a nejchutnější rýže v celém Japonsku. 

 

 

Kvalita rýže a její chuť

Kvalita naší rýže je na té největší úrovni. Ohodnocena nejvyšší značkou v Japonsku, naše Koshihikari patří mezi žádanou značku i v celém Japonsku. Kvalitu rýže zaručuje, protože dodáváme čerstvě třistěnou rýži do Vašim domácnostech. Dodáváme tu nejčerstvější, nejkvalitnější a nejchutnější rýži, poněvadž rýži pouze tříštíme až po jeho objednání na našem E-shop. 

Naše Koshihikari je velice lepkavá ideální na sushi. Ale hodí se i k jiným nejenom japonským pokrmům. Koshihikari je známa svoji ideální texturou, sladkosti a dlouhodobou měkkosti. Tyto vlastnosti a charakter splňuje a dokonce je převyšuje naše koshihikari rýže. Koshihikari je velice známy japonský druh rýže a je nejvíce prodávanější nejenom v Japonsku ale v celém světě. Věříme že i vy vyzkoušíte a propadnete kouzelné chuti Koshihikari. 

 

Jak správně rýži uchovávat

Rýže nesmí přijít do kontakt s vodou. Měla by se skladovat v chladném a suchém prostředí. Rýže nasává pach ryb, masa, a proto by se měla uskladňovat mimo dosah techno surovin. Ideálně je rýži skladovat v lednici a zabránit kontaktu rýže se vzduchem aby nedocházelo k oxidaci, čímž by kvalita rýže se snížila. Rýže je možné konzumovat ale po delším skladovém období, rýže ztrácí vlákniny, minerály a vitamíny, a především její unikátní vlastnosti a charakter.

 

Jak rýži správně vařit 

Doporučujeme použit kvalitní nerezavý hrnec, který připraví vysoce kvalitní rýži. Například, při vaření 150 gramů japonské rýže doporučujeme použit 1 litrový nerezavý hrnec. Při vaření 300 gramů rýže 2 litrový hrnec. A při vaření 450 gramů rýže 3 litrový hrnec. 

 

Postup k vaření rýže:

Krok 1. 

Velice lehce opláchněte rýži. Použijte cedník. Opakujte třikrát. Poprvé opravdu lehce. Měli by jste vidět jak je voda bílá. Po druhé a po třetí stejným způsobem opláchněte rýži  ale dávejte pozor aby se rýže nepoškodila. 

Krok 2.

Jakmile je rýže opláchnutá, vložte do hrnce. Na 150 gramu rýže je  přesně 180 ml vody. Do hrnce dejte 1.2 krát nebo 1.3 krát vody. Jestliže máte radši ne tak měkké zrno doporučujeme 1.2.  Doporučuje použit studenou vodu aby se sladkost, lepkavost a chuť ještě vylepšila. 

Krok 3. 

Rýže nedávejte hned vařit ale přibližně 30 minut nechte usadit aby zrnka rýže mohla vsáknout do sebe vodu. Tím bude rýže sladší a lepkavější. 

Krok 4. 

Dejte vařit. Nejprve na medium aby se rýže začala vařit. 

Krok 5. 

Rýže se začala vařit. Změnit na velice nízký oheň a nechte vařit 10 minut. 

Krok 6.

Po 10 minut, nechte rýži usadit tak přibližně dalších 5 - 10 minut. 

Krok 7. 

Použijte rýžovou lžíci a promíchejte rýži tak aby vzduch se dostal dovnitř. 

 

Jestliže budeme vařit japonskou rýži tímto způsobem, zaručujeme, že rýže bude míti vysoké množství Vitamínu B, které zaručuje nejenom zdravou výživu ale také pomáhá při hubnutí. Po jedení zdravé japonské rýže se netloustne protože obsahuje velké množství vláknin, minerálu a vitamínu, mnohem více s porovnáním s jinými rýžemi. Proto konzumaci japonské rýže vřele doporučujeme. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: