Genmai japonská hnědá rýže 1 kg

Dostupnost Skladem
Kód: 81
199 Kč 177,68 Kč bez DPH
Genmai japonská hnědá rýže 1 kg
genmai (4)
Novinka
japan
Čerstvá Japonská rýže
Přímo od japonských farmářů.
Jedinečná chuť
Autentická chuť Japonska
Vyzkoušejte, jak má chutnat rýže.
Odesíláme každé pondělí
Odesíláme každé pondělí
Ihned po tříštění putuje k Vám.

Genmai hnědá japonská rýže je poslední dobou velice žádaná potravina i v Japonsku. Má pozitivní vliv na funkci těla a dodává neuvěřitelnou elán a energie. Obsahuje velké množství vláknin a minerálu, a obsahuje také velké množství různých a potřebných  vitamínu, které jsou důležité ke každodenní funkční našeho těla.   

V Japonsku se dá jist jenom tak místo bílé rýže, nebo se jí s japonským kary a dalšími zdravými jídly. Mnoho starších lidí jedí pouze hnědou rýži, protože má velice pozitivní zdravý vliv na funkce těla, trávení a celkovou fyzickou a psychickou pohodu. 

Hnědá rýže je trochu těžší uvařit. Doporučujeme umýt, a nechat ve vodě aspoň 6 hodin aby vnější část zrna změkla a voda se dostala dovnitř zrna. Potom vodu vylejte a dejte vařit.

 

Jak vařit hnědou rýži 

  1. Doporučuje se hnědou rýži lehce opláchnout ve studené vodě. Je dobré použít trochu větší sílu, aby se zrna o sebe trochu třela, čímž se vnější část zrna, takzvané rýžové oplodí trochu poškrábe. Tímto způsobem se voda dostane do samého zrnka a udělá zrnko nabobtnanější. Doporučujeme nechat rýži ve vodě delší dobu před vařením, abych se do zrnka dostala voda a zrno trochu nabobtnalo. Potom postupujte stejně jako když vaříte bílou rýži.  
  2. Jakmile je hnědá rýže několikrát opláchnuta, dej rýži ideálně do rýžovaru, nebo tlakového hrnce, či nerezového hrnce. Na 150 gramů použij 250 ml vody. Na 300 gramů, 500 ml vody. A na 450 gramů, 750 mil vodu.  
  3. Doporučujeme hnědou rýži nechat ve vodě nejméně 6 hodin před vařením. Vlož do studené vody, a dej odstát nejméně na 6 hodin ideálně do ledničky.
  4. Když se hnědá rýže vaří, vařte 10 minut, až začne pára stoupat z tlakového hrnce, nebo se hnědá rýže vaří v nerezovém hrnci. Potom nastav na medium a nech vařit přibližně 10 minut. Vypni a nech odstát v tlakovém hrnci až do vyprchání páry a tlaku nebo 10 minut nech odstát po vaření v nerezovém hrnci pokryté pod pokličkou.  
  5. Hnědá rýže by měla být uvařená a můžeme  konzumovat. Přeji dobrou chuť. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: