Akitakomachi čerstvě třistěná 2 kg

  • vysoce kvalitní originální japonská rýže se severní části hlavního ostrova Honšu.
  • autentická japonská lepkavá rýže s velice elastickým a perfektní texturou.  
  • ideální k omáčkám a masovým jídlům jako příloha ale dá se použit na sushi a onigiri. 
  • vysoký obsah vláknin, minerálu a vitamínů.  
Dostupnost Skladem
Kód: 45
389 Kč 347,32 Kč bez DPH
Akitakomachi čerstvě třistěná 2 kg
akitakomachi
Akce
japan
Čerstvá Japonská rýže
Přímo od japonských farmářů.
Jedinečná chuť
Autentická chuť Japonska
Vyzkoušejte, jak má chutnat rýže.
Odesíláme každé pondělí
Odesíláme každé pondělí
Ihned po tříštění putuje k Vám.

Proč je naše rýže nejčerstvější 

Garantujeme tu nejčerstvější rýži v Čechách! Rýži dovážíme v její originální kompozici ve formě hnědé rýže abychom zachovali vysokou kvalitu. Skladujeme rýži v chladnějších prostorách aby se kvalita rýže udržovala a tříštíme rýže (zpracovávané hnědou rýži na bílou rýži) pouze až poté co si rýži objednáte. Vaší objednanou rýži čerstvě tříštíme a balíme a ihned posíláme k Vám. Tímto zaručujeme že je naše rýže nejčerstvější, nejkvalitnější a nejchutnější, vyrovnávající se kvalitě rýži nabízené přímo od japonských farmářů. 

Datum tříštění je pak uveden na obalu. Ideálně doporučujeme rýži použit do tří či čtyřech týdnů. Při správném skladování může rýže vydržet i mnohem déle - až tři měsíce. Správně skladování rýže je uvedeno níže. 

 

Původ rýže

Naše rýže je originální japonská rýže, která pochází ze severní oblasti hlavního ostrova Honšu. Japonsko se skládá ze ze čtyř hlavních ostrovu Hokkaidó, Honšu, Kyušu a Shikoku. Ostrov Honšu je jeho největší a nejrozvinutější ostrov. I když je tento ostrov nejrozvinutější, je z 80 procent hornatý a bohatý na kvalitní úrodnou půdu a hojnost čisté vody. A právě jeho geografické podmínky jsou ideální k pěstování kvalitní chutné lahodné rýže. K pěstování vysoce kvalitní chutné rýže je zapotřebí velké množství čistě vody, kvalitní odvodňovací úrodné pudy, velké výkyvy mezi denní a noční teplotou, všechny tyto podmínky naplňuje tato oblast. Inashiki oblast Ibaraki prefektury z které naše rýže pochází, se pěstují dva druhy nejpopulárnější rýže v Japonsku, jmenovitě Koshihikari a Akitakomachi.   

 

Kvalita rýže a její chuť

Akitakomachi je vysoce kvalitní originální druh japonská rýže která se stala díky své perfektní textury jednu s nejoblíbenějších rýži k japonským omáčkám a dalším japonským pokrmům. Akitakomachi je méně lepkavá méně sladší rýže ale má perfektní texturu a nezapomenutelnou chuti. Její zrno je velice elastické uvnitř ale měkká a lepkavá z vnějšku. 

Aby jsem naším zákazníkům dodali tu nejkvalitnější rýže, rýži s Japonska dovážíme ve formě hnědé rýže, kterou připravujeme, zpracováváme a tříštíme pouze až když si rýži u nás objednáte. Tímto zaručuje tu nejčerstvější, nejkvalitnější a nejchutnější rýži nejenom v Čechách ale i v celé Evropě. 

Naše Akitakomachi je nejenom populární v Japonsku ale stává se také populární v Asii. Proto doufáme že mnoho lidí v Čechách vyzkouší a oblíbili tak jako lidé v Asii kvalitní a chutnou Akitakomachi rýži.  

 

 

Jak správně rýži uchovávat

Rýže nesmí přijít do kontakt s vodou. Měla by se skladovat v chladném a suchém prostředí. Rýže nasává pach ryb, masa, a proto by se měla uskladňovat mimo dosah techno surovin. Ideálně je rýži skladovat v lednici a zabránit kontaktu rýže se vzduchem aby nedocházelo k oxidaci, čímž by kvalita rýže se snížila. Rýže je možné konzumovat ale po delším skladovém období, rýže ztrácí vlákniny, minerály a vitamíny, a především její unikátní vlastnosti a charakter.

 

Jak rýži správně vařit 

Doporučujeme použit kvalitní nerezavý hrnec, který připraví vysoce kvalitní rýži. Například, při vaření 150 gramů japonské rýže doporučujeme použit 1 litrový nerezavý hrnec. Při vaření 300 gramů rýže 2 litrový hrnec. A při vaření 450 gramů rýže 3 litrový hrnec. 

 

Postup k vaření rýže: 

Krok 1. 

Velice lehce opláchněte rýži. Použijte cedník. Opakujte třikrát. Poprvé opravdu lehce. Měli by jste vidět jak je voda bílá. Po druhé a po třetí stejným způsobem opláchněte rýži  ale dávejte pozor aby se rýže nepoškodila. 

Krok 2.

Jakmile je rýže opláchnutá, vložte do hrnce. Na 150 gramu rýže je  přesně 180 ml vody. Do hrnce dejte 1.2 krát nebo 1.3 krát vody. Jestliže máte radši ne tak měkké zrno doporučujeme 1.2.  Doporučuje použit studenou vodu aby se sladkost, lepkavost a chuť ještě vylepšila.  

Krok 3. 

Rýže nedávejte hned vařit ale přibližně 30 minut nechte usadit aby zrnka rýže mohla vsáknout do sebe vodu. Tím bude rýže sladší a lepkavější. 

Krok 4. 

Dejte vařit. Nejprve na medium aby se rýže začala vařit. 

Krok 5. 

Rýže se začala vařit. Změnit na velice nízký oheň a nechte vařit 10 minut.  

Krok 6.

Po 10 minut, nechte rýži usadit tak přibližně dalších 5 - 10 minut. 

Krok 7. 

Použijte rýžovou lžíci a promíchejte rýži tak aby vzduch se dostal dovnitř. 

 

Jestliže budeme vařit japonskou rýži tímto způsobem, zaručujeme, že rýže bude míti vysoké množství Vitamínu B, které zaručuje nejenom zdravou výživu ale také pomáhá při hubnutí. Po jedení zdravé japonské rýže se netloustne protože obsahuje velké množství vláknin, minerálu a vitamínu, mnohem více s porovnáním s jinými rýžemi. Proto konzumaci japonské rýže vřele doporučujeme. 

5
5x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LP Avatar autora | 15.10.2023
Naprosto spokojená